Agusti Torello Mata Gran Reserva 11,5% 1,5L Karbis

Keskmise täidlusega, tsitruseliselt puuviljane väga kuiv vahuvein
Tööstaja: AGUSTI TORELLO MATA
Kaubakood: 7460951150K_SKK01
€56,53 KM-ta

Lisainfo

Agustí Torelló Mata poolt 1950. aastal rajatud väike perekonnale kuuluv veinikoda Sant Sadurní d'Anoia linnakeses, Penedese-s. Omab 40ha isiklikke veiniaedu. Peene tiheda mullijoaga, värvilt kahvatukollane. Aroom puuviljaselt tsitruseline ja veidi floraalne. Tunda valgeid lilli, kriiti, virsikuid, värskeid tsitruseid ning röstitud sepikut. Aroomilõppu lisandub kuivatatud puuvilju, küpseid aprikoose ja röstitud mandleid. Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, struktuurselt mineraalne ja puuviljaselt elav, tunda küpseid õunu, nektariine, virsikuid ning värskeid tsitrusvilju. Järelmaitse pikk ja elegantne, ühtlase mineraalse happesusega ning puuviljaselt struktuurne. Orgaaniliselt kasvatatud viinamarjad on korjatud Penedese väga vanadelt viinapuudelt, mille vanus on üle 70. aasta. Magnum Gran Reserva valmistamiseks kasutatakse marju, mis veinimeistri hinnangul ei vasta 100% ulatuses veinimaja lipulaeva „Kripta“ valmistamiseks kasutatud marjade kvaliteedile. Baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides igast marjasordist eraldi metsiku pärmiga, teine fermentatsioon ja autolüüs pudelis pärmisettel kestab minimaalselt 5 aastat. Vein on sobilik veganitele.

Tarbimissoovitus

Aperitiiviks, igapäevaseks veinielamuseks, lõõgastuseks, vastuvõttudele, tähtpäevadele, kingituseks, kergete roogadega.

Toote koduleht

http://www.agustitorellomata.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
Tootja Celler Kripta S.A.U.
Piirkond Penedès
Päritolumaa Hispaania
Viinamari Xarel-lo, Parellada, Macabeo
Aastakäik 2017
Värvus Valge
Stiil Kerge ja värske
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 11,5
Maht (L) 1,5
Kogus kastis 3
Serving information
Serveerimine Jahutatult, 8 - 10 ºC, väiksemast sihvaka kujuga bordeaux´ tüüpi veiniklaasist. Arengupotentsiaal veinikeldris 4 - 8 aastat, arvestades veini aastakäiku. Enne serveerimist soovitav aereerida.