Ch. Sansonnet GCC, St.-Emilion 14,5% 1,5L

Kuiv, täidlane punavein.
Kaubakood: 7514053150K_S0001
€119,44 KM-ta

Lisainfo

Väike, kõigest 7ha suurune „mikromõis“ kuulus 19. sajandil hertsog Élie Louis Decazes´ele, kes oli kuningas Louis XVIII peaminister. Valdus oli alates 1892. aastast Robin perekonna valduses, kuni müüsid selle 1999. aastal d´Aulan perekonnale, kes olid ka Champagne Piper-Heidsieck´i kunagised omanikud. 2009. aastal ostsid valduse Lefevere pere, kes majandavad veinimõisa tänaseni. Château Sansonnet kaotas oma Grand Cru Classé staatuse 1996. aastal avaldatud Saint-Èmilioni mõisate loendis. Mõisa Grand Cru Classé seisund taastati 2012. aastal avaldatud liigituse nimekirjas. Nõuandjateks Michel Rolland ja Jean Luc Thunevin, kes on ka ühtlasi Château Valandraud omanik. Mõisa 2. vein – Envol de Sansonnet. Värvilt keskmise intensiivsusega sügav rubiinpunane. Aroom on keskmisest intensiivsem elegantselt marjane. Tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse, rosmariini ja kaneeli. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka. Maitse on kuiv, täidlane ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, lagritsat, mustsõstraid, kuivatatud kadakamarju, röstitud kohviube ning mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk, elegantne ja kuivatatult marjane-täidlane. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja areneb 16 – 22 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, millest 50% on uued.

Tarbimissoovitus

Röstitud ja grillitud veiseliha, lambaliha, väikeulukid, küpsed juustud.

Toote koduleht

http://www.chateau-sansonnet.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 82kcal
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja SCEA du Chateau Sansonnet
Piirkond Bordeaux, Saint-Émilion
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Aastakäik 2019
Värvus Punane
Stiil Tugev ja vürtsikas
Alkoholi sisaldus 14,5
Maht (L) 1,5
Kogus kastis 6
Serving information
Serveerimine Kergelt jahutatuna, 17 – 18Co, Bordeaux’ tüüpi klaasist, soovitav kindlasti eelnevalt dekanteerida. Arengupotentsiaal veinikeldris 10 – 15 aastat, arvestades marjade korjeaastat.