Ch. Talbot Grand Cru Classe St-Julien 13,5% 0,75L

Keskmise täidlusega ja marjaselt vürtsika karakteriga kuiv punavein.
Kaubakood: 7511100075K_S0001
€138,23 KM-ta

Lisainfo

Veinivalduse ajalugu ulatub 15. sajandisse, kui selle omanikuks oli Akvitaania kuberner ja Shrewsbury krahv Connétable Talbot, kes hukkus Castilloni lahingus 1453. aastal. Peale 100-aastase sõja lõppu sai valduse omanikuks Aux markii, kelle perekonna järglased olid mõisa omanikud 1918. aastani, kui selle ostis veinikaupmees Désiré Cordier. Tänapäeval juhivad 100ha suurust mõisa Cordier´i perekonna neljas põlvkond: Nancy Bignon-Cordier koos abikaasa Jean-Paul´iga. Perekonnale kuulub veel kuulus Château Gruaud Larose ja Château Senejac. Muuseas on Château Talbot ainus vein, mida ei saa osta „en primieur“ vaid veini vahendab Cordieri veinikaupmeestest perekond ise. Konsultantideks on Stephane Derenoncourt ja Eric Boissenot. Mõisa 2. vein – Connétable Talbot. Välimuselt keskmise intensiivsusega rubiinpunane. Aroom on keskmise intensiivsusega ja marjaselt vürtsikas. Tunda küpseid musti marju, tumedaid luuvilju, sigarikarpi, musta terapipart, nelki ja nahka koos pagarivürtsidega Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt elegantne. Tunda üleküpsenud tumedaid marju, magusaid vürtse, kaneeli, piimašokolaadi koos küpsete tumedate kirssidega. Järelmaitse pikk ja heas tasakaalus. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaadis ja areneb 14 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, millest 15% on uued.

Tarbimissoovitus

Grillitud veiseliharoad, metslinnuliha, ahjus küpsetatud lambaliha, küpsed juustud.

Toote koduleht

http://www.chateau-talbot.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 76kcal
Jääksuhkur g/l <2g/l
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja CHATEAU TALBOT
Piirkond Bordeaux, Saint-Julien
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Merlot
Aastakäik 2015
Värvus Punane
Stiil Tugev ja vürtsikas
Alkoholi sisaldus 13,5
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 12
Serving information
Serveerimine Kergelt jahutatuna, 16 – 18Co, Bordeaux tüüpi veiniklaasidest, soovitav eelnevalt dekanteerida. Arengupotentsiaali veinikeldris 10 – 15 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.