Dom.Lignier Morey Saint Denis 1er Cru Clos des Ormes 13% 0,75L

Keskmise täidlusega marjaselt elegantne kuiv punavein
Kaubakood: 7511201075K_S0001
€88,57 KM-ta

Lisainfo

20. sajandi alguses marjakasvataja Georges Lignier poolt rajatud veinimaja on tänapäevani perekonna valduses. Veinivaldust juhib Georges Lgnieri pojapoeg ja veinimeistriks alates 2002. aastast tema nõbu Benoit Stehly. Viinamarju kasvatatakse kokku 16 hektaril Burgundia 17-s erinevas piirkonnas. Värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane. Aroom on marjaselt intensiivne ja viirukisuitsususelt elegantne. Tunda on küpseid tumedaid luuvilju ja musti üleküpsenud metsamarju, viirukit ja Earl Grey musta teed. Aroomilõpp ühtlase suitsuselt marjase vürtsikusega, kuhu lisandub veidi röstitud kohviube ja animaalseid noote. Maitse on keskmise täidlusega, kuiv, elegantne ja sametiselt marjane. Tunda üleküpsenud musti kirsse, kuivatatud ploome, kuivatatud kadakamarju, mustikaid ja põldmarju ning nelki. Järelmaitse on pikk ja ühtlane, suitsuse-vürtsika marjasusega. Viinamarjad on käsitsi korjatud 4,5ha suurusest Clos des Ormes 1er cru veiniaiast, millest Lignier´ile kuulub 2ha. Vein kääritatakse väikestes 228L suurustes prantsuse tamme vaatides (30% uued vaadid) ja areneb peale käärimist 18 kuud sademel. Veini ei filtreerita ja seetõttu võib sisaldada sadet. Kogutoodang ca 10 000 pudelit.

Tarbimissoovitus

Metslinnud, part, faasan, grillitud liharoad, punaveinimetsamarjakastmed, küpsed juustud.

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 75kcal
Jääksuhkur g/l <1g/L
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja Domaine Jean Chauvenet
Piirkond Bourgogne
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Pinot Noir
Aastakäik 2021
Värvus Punane
Stiil Tugev ja vürtsikas
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 13
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 6
Serving information
Serveerimine Kergelt jahutatuna, 15 - 17 ºC, avara kujuga burgundia tüüpi veiniklaasist. Arengupotentsiaal veinikeldris 10+ aastat, arvestades veini aastakäiku. Enne serveerimist soovitav dekanteerida.