Grüner Veltliner Löss Kamptal 12,5% 0,75 L

Kerge ja värske, puuviljaselt elav kuiv valge vein
Kaubakood: 7640101075K_S0003
€16,18 KM-ta

Lisainfo

1868. aastal rajatud Austrias, Kamptali piirkonnas, Langeloisi linnakeses Jurtschitsch-i perekonnale kuuluv veinikoda valmistab veini piirkonna parimatest veiniaedadest – Zöbinger Heiligenstein, Dechant, Loiserberg, Steinhaus ja Spiegel. 74ha veiniaedu, mis asuvad Langeloisi linna lähedal, Kampi jõe liiva-, lubja- ja kiltkivistel, kuni 600m kõrgusel merepinnast paiknevatel mäenõlvadel lõunapoolse vaatega terrassidel. Tänapäeval teevad veini, järgivad orgaanilise ja biodünaamilise marjakasvatuse põhimõtteid Alwin ja Stefanie Jurtschitsch. Värvus roheka alatooniga helekollane. Aroom värske ja mineraalne, tunda virsikuid, värskeid ürte, rabarberit, rohelist õuna pirnikoort, valget pipart ja nõgest, aroomilõpp särtsaka tsitruselise happega. Maitse on kuiv, elavalt tsitruseline ja puuviljaselt värske. Tunda rohelist õuna, värskeid tsitruseid, rabarberit ja mõrkjaid värskeid ürte koos tasakaaluka piprasusega. Järelmaitse mineraalselt tsitruseline ja puuviljaselt elav. Viinamarjad on kasvatatud orgaanilise põllumajanduse põhimõtteid järgides ja korjatud käsitsi kolmest erinevast kruusase-settelise pinnasega veiniaiast, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja ei ole laagerdunud tammevaadis.

Tarbimissoovitus

Aperitiiviks, kalaroad, värsked eelroad, lõhecarpaccio, kergelt grillitud mereannid, krevetid, linnulihatoidud ning kitsejuust.

Toote koduleht

http://www.jurtschitsch.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Jääksuhkur g/l 1,1g/L
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja WEINGUT JURTSCHITSCH KG
Piirkond Kamptal
Päritolumaa Austria
Viinamari Grüner Veltliner
Aastakäik 2022
Värvus Valge
Stiil Kerge ja värske
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 12,5
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 6
Serving information
Serveerimine Jahutatult, 8 - 10 ºC, väiksemast sihvaka kujuga bordeaux´ tüüpi veiniklaasist. Arengupotentsiaal veinikeldris 2 - 5 aastat, arvestades veini aastakäiku. Võib enne serveerimist aereerida