Lacoste-Borie GCC, Pauillac 13,5% 0,75L

Täidlaselt marjane ja elegantne punavein.
Kaubakood: 7514060075K_S0001
€48,31 KM-ta

Lisainfo

Lacoste-Borie on Château Grand-Puy-Lacoste 2. vein. Viinamarju on kasvatatud Grand-Puy mäenõlval juba 16. sajandi algusest, omanikuks oli Guiraud perekond. Mõisa veinid tegi tuntuks 17. sajandil omanikuks saanud veinikaupmeeste Dejean perekond, kes omas ka Château Lynch Bages veinimõisa. Veini müüdi sel ajal Grand Puy Saint Guiron nime all. Dejeani tütre abiellumisel Lacoste´ga sai kaasavaraks olnud valdus nimeks Château Grand-Puy-Lacoste. 1932. aastal ostis mõisa Raymond Dupin, kes omas seda kuni 1978. aastani, mil peale tema surma liikus valdus Borie perekonna kätte, kes on ka Château Ducru Beaucaillou ja Château Haut Batailley omanikud. François-Xavier Borie juhtimisel on 90ha suurune mõis koos istandustega renoveeritud ja teda assisteerib tema tütar Emeline Borie. Mõisa 2. vein – Lacoste-Borie. Välimus keskmise intensiivsusega sügav rubiinpunane. Aroom on keskmisest intensiivsusega, marjaselt ürdise iseloomuga. Tunda magusaid pagarivürtse, küpseid mustsõstraid, röstitud kohviube, earl grey teed, küpseid tumedaid luuvilju ja kuivatatud tubakat koos seedripuiduga. Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt küps. Tunda musti metsamarju, küpseid tumedaid luuvilju, mustsõstraid, rosmariini, kakaoube ja tumedat šokolaadi. Järelmaitse on pikk, ühtlasel marjase iseloomuga. Vein kääritatakse termoreguleeritud roostevabast terasest vaatides ja areneb 14 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, 45% vaatidest on uued.

Tarbimissoovitus

Grillitud ja röstitud veise- ja lambalihast toidud, punaveini-marjakastmed, küpsed juustud.

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 74kcal
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja Chateau Grand-Puy Lacoste
Piirkond Bordeaux, Pauillac
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Aastakäik 2013
Värvus Punane
Alkoholi sisaldus 13,5
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 12
Serving information
Serveerimine Kergelt jahutatuna, 15 – 17Co, Bordeaux tüüpi veiniklaasidest, kindlasti eelnevalt dekanteerida. Arengupotentsiaal veinikeldris 10 - 18 aastat, arvestades marjade korjeaastat.