Louis Jadot Beaune 1er Cru Les Greves Blanc 0,75L 13,5%

Täidlane, tugevamaitseline kuiv mineraalne valge vein
Kaubakood: 7512733075K_S0001
€79,18 KM-ta

Lisainfo

Marjakasvataja juba 1826 aastast. Tänapäeval on Maison Louis Jadot üks olulisemaid Burgundia veinikaupmehi, kes omab 270ha veiniaedu erinevates Burgundia veinipiirkondades. Ka oma veinivaadid teeb Louis Jadot ise - neile kuulub Cadus vaaditehas Burgundias ning innovatiivse ja laiahaardelise veinimajana omab istandust ka Ameerika Ühendriikides Oregoni osariigis. Värvuselt keskmise intensiivsusega kuldse helgiga säravkollane. Aroomis tunda mineraalsust, üleküpsenud kollaseid luuvilju, kollaseid ploome, aprikoose, veidi röstitud mandleid ja kreeka pähklit koos võis praetud seentega. Lisaks küpseid tsitrusvilju ja tammevaadilaagerdusest johtuvaid magusaid vürtse. Maitse on kuiv, keskmisest täidlasem, mineraalne ja puuviljaselt kreemjas. Tunda küpseid tsitrusvilju, üleküpsenud heledaid luuvilju, brioche, veidi röstitud sarapuupähkleid. Pikka järelmaitset elavdab puuviljaselt mineraalne tsitruseline happeline vürtsikus. Marjad on korjatud käsitsi ja pärinevad Beaune linna Gréves 1er cru liivase-lubjakivise pinnasega veiniaiast, mis on suurim 1er cru veiniaed Beaunes. Vein kääritatakse prantsuse tamme vaatides, millest 1/3 on uued, peale käärimist areneb vein 15 kuud vaatides pärmisademel.

Tarbimissoovitus

Linnuliha, mereannid, koorikloomad, juustud

Toote koduleht

http://www.louisjadot.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 76kcal
Jääksuhkur g/l <1g/L
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja LOUIS JADOT
Piirkond Bourgogne
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Chardonnay
Aastakäik 2020
Värvus Valge
Stiil Pehme ja puuviljane
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 13,5
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 12
Deposit information
Pant 0
Serving information
Serveerimine Jahutatult, 10 - 12 ºC, avaramast burgundia tüüpi veiniklaasist. Arengupotentsiaal veinikeldris 5 - 12 aastat, arvestades veini aastakäiku. Enne serveerimist soovitav aereerida.