Meursault, Louis Jadot 13% 0,75L

Täidlane, tugevamaitseline kuiv mineraalne valge vein
Kaubakood: 7512712075K_S0001
€63,15 KM-ta

Lisainfo

Marjakasvataja juba 1826 aastast. Tänapäeval on Maison Louis Jadot üks olulisemaid Burgundia veinikaupmehi, kes omab 270ha veiniaedu erinevates Burgundia veinipiirkondades. Ka oma veinivaadid teeb Louis Jadot ise - neile kuulub Cadus vaaditehas Burgundias ning innovatiivse ja laiahaardelise veinimajana omab istandust ka Ameerika Ühendriikides Oregoni osariigis. Värvuselt keskmise intensiivsusega kuldse helgiga kollane. Aroom on tsitruseliselt mineraalne ja puuviljane. Tunda küpseid kollaseid luuvilju, nektariine ja aprikoose, ahjuõunu, kriiti ja mineraalsust koos veidi röstitud mandlite ja kreeka pähklitega. Aroomilõppu toetavad magusad puiduvürtsid – vanilje ja kaneel. Maitse on kuiv, täidlaselt kreemjas ja puuviljaselt tihe. Tunda torkivat mineraalsust, küpseid tsitrusvilju, kollaseid õunu ja küpseid heledaid luuvilju, röstitud pähkleid ja praetud saia. Järelmaitse on pikk ja tsitruseliselt vürtsikas. Viinamarjad pärinevad Meursaulti küla ümbruses, merepinnast 230-360m. kõrgusel paiknevatelt kriidistelt-lubjakivistelt ida-lõuna vaatega mäenõlvadelt. Vein kääritatakse tammevaatides ja areneb 15 kuud enne villimist prantsuse tamme vaatides.

Tarbimissoovitus

Linnulihatoidud, grillitud mereannid, merivähk, grillitud hiidkrevetid, jõulisemad kalaroad, kergemad metslinnud, faasan, tuvi, vutt, vasikafilee, kreemised kooresed kastmed.

Toote koduleht

http://www.louisjadot.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 73kcal
Jääksuhkur g/l <1,5g/L
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja LOUIS JADOT
Piirkond Bourgogne
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Chardonnay
Aastakäik 2020
Värvus Valge
Stiil Pehme ja puuviljane
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 13
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 12
Serving information
Serveerimine Jahutatult, 8 - 10 ºC, avaramast burgundia tüüpi veiniklaasist. Arengupotentsiaal veinikeldris 4 - 8 aastat, arvestades veini aastakäiku. Enne serveerimist soovitav aereerida.