Pouilly-Fuisse, Louis Jadot 13% 0,75L

Keskmise täidlusega, kuiv ja puuviljaselt elav valge vein
Kaubakood: 7512714075K_S0002
€39,00 KM-ta

Lisainfo

Marjakasvataja juba 1826 aastast. Tänapäeval on Maison Louis Jadot üks olulisemaid Burgundia veinikaupmehi, kes omab 270ha veiniaedu erinevates Burgundia veinipiirkondades. Ka oma veinivaadid teeb Louis Jadot ise - neile kuulub Cadus vaaditehas Burgundias ning innovatiivse ja laiahaardelise veinimajana omab istandust ka Ameerika Ühendriikides Oregoni osariigis. Värvilt roheka varjundiga kahvatukollane. Aroomis puuviljaselt elav ja värske, tunda küpseid tsitrusvilju, kollaseid õunu ja heledaid luuvilju. Tagaplaanil veidi kreemjat vaniljest vürtsikust koos valgete õitega. Maitse kuiv, keskmise täidlusega puuviljaselt elav. Tunda kollaseid õunu, veidi tooreid sarapuupähkleid ja mõrkjaid tsitrusvilju koos torkiva mineraalsusega. Keskmise pikkusega järelmaitset ergutavad kollased luuviljad ja värsked tsitrusviljad. Viinamarjad pärinevad Mâconnais külakeste Fuisé, Solutré, Pouilly, Vergisson ja Chaintré kasvualadelt, marjad korjatakse osaliselt käsitsi. Osa veinist kääritatakse roostevabast terasest vaatides, osa veinist suurtes avatud tammevaatides, peale käärimist küpseb osa veinist 8 – 10 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides ja osa suurtes terasvaatides, mis enne villimist segatakse.

Tarbimissoovitus

Kalast ja mereandidest valmistatud suupisted, linnuliharoad, grillitud valge kala, pehmed juustud ja koorikloomad, grillitud-röstitud mereannid.

Toote koduleht

http://www.louisjadot.com

tooted kirjeldused

Oskus nimi Oskus raha
Nutritional information
Energia 100 ml 73kcal
Product information
Alkoholi liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Tootja LOUIS JADOT
Piirkond Bourgogne
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamari Chardonnay
Aastakäik 2022
Värvus Valge
Stiil Pehme ja puuviljane
Maitse Kuiv
Alkoholi sisaldus 13
Maht (L) 0,75
Kogus kastis 6
Serving information
Serveerimine Jahutatult, 8 - 10 ºC, avaramast burgundia tüüpi veiniklaasist. Arengupotentsiaal veinikeldris 4 - 8 aastat, arvestades veini aastakäiku. Enne serveerimist soovitav aereerida.